注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

佳中Blog

英语学习园地

 
 
 

日志

 
 

阅读理解 A(029) 植物会感应吗?  

2011-08-17 07:52:17|  分类: 阅读理解 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

阅读理解 A(029)                      植物会感应吗?

                                                                                                                                    命题:佳中

 

                                                  阅读理解 A(029)     植物会感应吗? - 佳中 - 嘉华相恋

 

                                                                    Text 1

  On a February morning in 1966 Cleve Backster made a discovery that changed his life and could have far-reaching effects on ours. Backster was at that time an interrogation specialist who left the CIA to operate a New York school for training policemen in the techniques of using the polygraph, or “lie detector”. This instrument normally measures the electrical resistance of the human skin, but on that morning he extended its possibilities. Immediately after watering an office plant, he wondered if it would be possible to measure the rate at which water rose in the plant from the root to the leaf by recording the increase in leaf-moisture content on a polygraph tape. Backster placed the two psychogalvanic-reflex (PGR) electrodes on either side of a leaf of the plant. There was no marked reaction to this stimulus, so Backster decided to try what he calls “the threat-to-well-being principle, a well-established method of triggering emotionality in human”. In other words he decided to torture the plant. First of all he dipped one of its leaves into a cup of hot coffee, but there was no reaction, so he decided to get a match and burn the leaf properly. “At the instant of this decision, at 13 minutes and 55 seconds of the chart time, there was a dramatic change in the PGR tracing pattern in the form on an abrupt and prolonged upward sweep of the recording pen. I had not moved, or touched the plant, so the timing of the PGR pen activity suggested to me that the tracing might have been triggered by the mere thought of the harm I intended to inflict on the plant.”

   Backster went on to explore the possibility of such perception in the plant by bringing some live brine shrimp into his office and dropping them one by one into boiling water. Every time he killed a shrimp, the polygraph recording needle attached to the plant jumped violently. To eliminate the possibility of his own emotions producing this reaction, he completely automated the whole experiment so that an electronic randomizer chose odd moments to dump the shrimp into hot water when no human was in the laboratory at all. The plant continued to respond in sympathy to the death of every shrimp and failed to register any change when the machine dropped already dead shrimp into the water.                                       

                                                                                                                                     (394 words)

 

21. Backster’s experiment was initially designed to find out

      [A] how the plant would react to ill-treatment.

      [B] if the polygraph would indicate the effect of watering on the plant.

      [C] if the polygraph would be of help to the growth of vegetable organisms.

      [D] whether it is likely to extend the possibility of the polygraph.

22. Backster’s procedure in torturing the plant was suggested to him by his

      [A] irritation at the plant’s failure to respond.

      [B] knowledge of plant behaviors.

      [C] previous experience with human subjects.

      [D] purely abrupt impulse.

23. The plant reacted to Backster’s stimulus when he

      [A] burned one of its leaves.

      [B] decided to try the “threat-to-well-being” principle.

      [C] dipped one of its leaves into a cup of hot coffee.

      [D] made up his mind to burn the leaf.

24. When the shrimp experiment had been automated, the plant

      [A] displayed the same reactions as before.

      [B] failed to respond unless human beings were present.

      [C] only occasionally responded to a shrimp being killed.

      [D] responded whenever shrimps were dropped into the water.

25. After reading the passage, you would most probably conclude that Backster was interested in

      [A] interrogation techniques.

      [B] inductive responses.

      [C] plant research.

      [D] usage of lie detectors.

 

 

答案解析

 

21.   【答案】 B

        【考点】 这是一道细节题,针对第一段前半段命题。

        【解析】   Backster是纽约一所警校的教官,从事测谎仪技术应用的教学。有一天他在办公室浇 花后特发

         异想,想用测谎仪来测定花叶水分的增加量,从而可以测算出水从根部上升到叶子的速度。他用两根电棒

         放在叶子的两侧,结果叶子对电棒的刺激没有反应。Backster的试验后来导致一重大发现,但最初他试验

         的目的只是想测定水对花所产生的作用,因此B项是本题的正确答案。本题不能选D项。扩大仪器的用途

         的可能性是后的重大发现,并不是开始试验时的初衷。

 

22.   【答案】 C

        【考点】 这是一道推理题,针对第一段前半段命题。

        【解析】   Backster第一次试验失败,花对刺激没有反应,于是他决定尝试用“the threat-to-well-being

         principle" 的办法,想折磨一下花,看它有没有反应。“the threat-to-well-being principle” 是Backster

         过去工作中用于刺激人的情感的一种方法 (a well-established method of triggering emotionality in

         humans)。联系Backster原先是中央情报局的审问专家,可以推断“the threat- to-well-being principle”

         是他过去工作用于审问人的方法,因此C项本题的正确答案。

 

23.   【答案】 D

        【考点】 这是一道细节题,针对第一段后半段命题。

        【解析】   Backster把花叶浸入热咖啡中,仪器上仍没有显示任何反应。于是他又想出一个主意,决定用火

         柴点火烧花的叶子。就在他产生这一想法的瞬间,仪器上显示出明显的反应,记录的指针突然往上跳动。

         当时Backster并没有接触花,因此他断定花的反应是“triggered by the merethought of the harm I

         intended to inflict on the plant”,也就是说花是在他决定用火柴点火烧花的瞬间产生反应的,D项是本题的

         正确答案。

                A项“烧花叶时产生反应”,与文中所述不符,在未烧之前已先有感应。B项“决定采用the threat-to-

         well-being principle的方法时产生反应”,也与文中所述不符,决定用此方法时尚未想如何折磨花。

 

24.    【答案】 A

         【考点】 这是一道细节题,针对第二段命题。

         【解析】   Backster接着又用活虾做进一步试验。每当他把活虾扔入沸水,与花连接的仪器记录指针激烈

          地跳动,证实花对虾的死会产生感应。为了排除自己的感情的影响,Backster使整个试验自动进行,没有

          人在场,结果花仍然对虾的死产生感应 (the plant continued to respond in sympathy to the death)。换

          言之,其结果与前面的试验结果相同,所以A项是本题的正确答案。本题易错选D项,错在whenever。花

          对已经死的虾扔入沸水不起反应,因此不能说 whenever。

 

25.    【答案】 B

         【考点】 这是推断题,针对全文命题。

         【解析】   Backster过去是中央情报局的专家,是专门从事审问工作的,所以当他第一次试验失败后,他

          很自然地想到了过去他工作中的经验,想尝试用“threat-to-well-being”的方法来折磨花。从用花叶放入热

          咖啡到用火柴点火烧花到用活虾扔入沸水,目的都是想看花对这些刺激的反应。不难推断Backster感兴趣

          的是“inductive responses(诱发反应)”,B项是本题的正确答案。

 

 

  评论这张
 
阅读(331)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017