注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

佳中Blog

英语学习园地

 
 
 

日志

 
 

【语法结构】such as it is 的用法  

2014-02-11 11:39:30|  分类: 语法结构 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
【语法结构】such as it is 的用法 - 佳中 - 佳中Blog

【语法结构】              
 such as it is 的用法

                                                                                        佳中                             

                                                                    

such as it is     从语法上来说, 是一个特定结构, 表示让步意味。 从词源上它又是习语

idiom。 其基本意思是  “used  to  suggest something you have referred to is of 

low quality or not enough, but is all that's available”。翻译比较灵活,可译尽管不

么样”、“虽然不怎么好”、“尽管没什么价值或重要性”、“尽管不一定正确”等等。

 

例句:


1) The room is not very nice, but such as it is, you may stay there for a short time.

    房间不够好,但尽管如此,小住一下还可以。   

2) You're welcome to borrow my tennis racket, such as it is.

    欢迎你借用我的网球拍,虽然拍子不怎么好。

3) Of course you can stay for supper, such as it is.

    当然,你可以留下来吃晚饭,尽管饭菜不好。

4) He won't refuse to give you his help, such as it is.

    他不会拒绝帮助你的,尽管对你帮助不大。

5) This is where I live. This is my glorious home, such as it is.

    这是我住的地方,尽管不是很好,但它是我感到自豪的家。

6) The interpretation is ingenious and fits the evidence, such as it is.  

    那个解释很巧妙,与证据很吻合,尽管不一定正确。

7) Our food, such as it is, is plentiful.

    我们吃的,虽不很好, 却很丰富。

8) Take it, such as it is, for I have not the time to procure you another.

    就拿着吧,只有这个了,因为我来不及给你弄个别的了。

9) Such as it is, the company is in financial trouble.

    情况就这个样子,公司一定有财务困难。

10)I've worked for days on this report, and I've done the best that I can do. It's my 

       supreme effort, such as it is.

            我为这份报告化了几天功夫,我已作了最大的努力。尽管报告不怎么好,但我已竭尽全力了。


                                              【语法结构】such as it is 的用法 - 佳中 - 佳中Blog

                                                                                                                         

 


  评论这张
 
阅读(1303)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017